Mars op Kruibeke klaagt politiek Denert aan

Een tweehonderdtal jongeren en ouderen stapte dinsdagavond mee op als protest tegen het falende jeugd- en cultuurbeleid.

Aanleiding voor het protest was de combinatie van het ontslag van jeugdconsulent Pepijn Hanssens en dat van schepen van Jeugd en Cultuur Stijn Bogaert (CD&V). En wat nu met de jeugd van Kruibeke?, stond te lezen op de protestbrieven van veel deelnemers.

De manifestanten trokken van het kerkplein richting Scheldelei. Daar vertrekt normaal elke dinsdag de mars tegen de potpolder onder impuls van Denert. Die was dit keer niet te zien. Hij had duidelijk geen zin zich te laten uitjouwen. Daarom maakte de karavaan rechtsomkeer.

Knuffelpolitiek

Aan de toegang naar het gemeentehuis werden knuffels op een hoop gegooid, symbool voor het failliet van de knuffelpolitiek van de Kruibeekse burgemeester. De organisatoren hadden opgeroepen tot een politiek neutrale mars.

Spandoeken waren er niet maar het CD&V-gehalte onder de oudere deelnemers was hoog. Zo stapten de twee nog zetelende schepenen van de partij, Pia De Monie en Dirk De Ketelaere, en ontslagnemend schepen Stijn Bogaert mee op.

Oppositiefront

Het verenigde oppositiefront van sp.a, Groen! en Open Vld hield zich afzijdig maar riep vooraf wel de pers bijeen in kasteel Wissekerke. Daar distantieerden ze zich van de mars. “We hebben er geen probleem mee dat mensen op straat komen. Maar we zitten met een politiek probleem dat om een politieke oplossing vraagt”, zei Jos Stassen (Groen !) , geflankeerd door Julien Mertens en Franky Van Havere (sp.a) en Kris Smet (Open Vld).

Volgens de oppositie is het gedwongen huwelijk tussen lijst DENERT en CD&V mislukt.

Koen DEWANCKEL

MEER OVER Mars

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio