Bankadviseur staat voor de rechter

Een voormalig adviseur van een KBC-bank in Meer (Hoogstraten)moest voor de rechbank verschijnen.

knuyens

De betichtingen tegen Piet D. uit Hoogstraten luiden diefstal van een certificaat van 35.000 euro, de verduistering van 65 effecten van in totaal 17.000 euro en witwassen. Volgens inspecteurs en het Openbaar Ministerie heeft de voormalige bankadviseur het vertrouwen van klanten, ernstig beschadigd. De man kwam in maart 2007 in opspraak.

“Een klant bood 165 effecten voor verkoop aan. Daarvan heeft hij er slechts honderd verkocht. De andere 65 heeft hij doen verdwijnen”, zei substitute Inge Claes. “Ik vraag een principiële celstraf van zes maanden, eventueel voor een deel met uitstel.”

De KBC-bank stelde zich burgerlijke partij tegen Piet D. “Goed dat de inspectie bij KBC zo vroeg plaatsvond. Verhalen zoals deze veroorzaken een groot reputatieverlies bij de bank”, meende meester Freddy Mols, de raadsman van KBC.

KBC-inspecteurs

Piet D. en zijn advocaat gingen voor de vrijspraak. “Hij heeft een schriftelijke verklaring bij de KBCinspecteurs afgelegd omdat hij de druk niet aankon. Die inspecteurs kunnen niet optreden als verbalisanten”, pleitte meester Karel Byl, advocaat van de beklaagde. ”De diefstal en de verduistering van het certificaat en effecten zijn niet bewezen.”

De zaak krijgt een vervolg op 22 juni. Mogelijk herkwalificeert de rechter de feiten van de diefstal van effecten tot misbruik van vertrouwen. De verdediging krijgt de kans om zich op deze herkwalificatie voor te bereiden. Nadien volgt een vonnis.

BVDL

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio