Crisis drijft Chinezen massaal naar plastisch chirurg

Plastisch chirurgen in China hebben de handen vol. In het Westen daalt de omzet van deze luxe-ingrepen, maar in China is het de keiharde competitie op de arbeidsmarkt die mensen op de operatietafel doet belanden.

ghouben

Dat meldt de La Times. Elk klein voordeel kan helpen, al is het maar een ooglidcorrectie. Chinese werkzoekenden beseffen maar al te goed dat werkgevers vaker de meest aantrekkelijke kandidaten kiezen voor een job.

40 procent extra

"Ik ben verrast door de hoge graad van activiveit in onze sector", zegt Liao Yuhua, voorzitter van het Shanghai Time Plastic Surgery Hospital, een van de grootste in de stad.

Uitgerekend eind november, toen de economische crisis losbarstte, is de business beginnen boomen. De voorbije weken werden zelfs zowat 40 procent meer ingrepen uitgevoerd dan in dezelfde periode vorig jaar.

Vrouwen

Een eigen onderzoek door het genoemde ziekenhuis toont aan dat niet minder dan 50 procent van de plastische ingrepen gerelateerd zijn aan het werk of precies aan werkloosheid. De meeste patiënten zijn vrouwen.

MEER OVER China