Jeugd organiseert mars tegen burgemeester Denert

“Fuck Denert” verscheen afgelopen weekend als graffiti in Kruibeke. Dinsdagavond organiseert de jeugdraad een protestmars.

knuyens

“Pepijn Hanssens is de zoveelste jeugdconsulent die zijn ontslag indient”, motiveert Benjamin Firlefyn van de jeugdraad de protestmars. “Vorige week besliste het schepencollege dat er geen nieuwe consulent komt. Na het ontslag van Stijn Bogaert (CD&V) zitten we nu ook zonder schepen van Jeugd. Die had werk gemaakt van een jeugdbeleidsplan. Wat zal daar nog van terecht komen? Wij vragen duidelijkheid van onze burgemeester.”

Knuffel

De protestmars vertrekt op dinsdag om 18.30u aan de kerk van Kruibeke. Aan de deelnemers wordt gevraagd een knuffel mee te brengen, verwijzend naar het hoge knuffelgehalte dat de burgemeester zich graag aanmeet.

“Allemaal misverstanden”, reageert burgemeester Antoine Denert (DENERT). “De jeugdconsulent had andere ambities. Toch nam hij al ontslag voor hij een andere job had omdat hij zich niet goed voelde bij de huidige situatie. Zo leek het niet goed te boteren met de schepen van Jeugd.”

Denert is bereid tot een gesprek. “Dat ze me maar eens zeggen op welke punten de jeugd in Kruibeke zijn zin niet heeft gekregen. Ik denk aan de diverse lokalen voor de jeugdbewegingen. Ook alle jeugdmanifestaties krijgen steun, ondanks de klachten over geluidsoverlast.”

KD

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio