1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Maaseikenaar vindt ultiem bewijs voor bestaan van God

150 jaar na het verschijnen van ‘On the origin of species’, blijft de evolutieleer van Darwin voor veel controverse zorgen. Nog steeds kunnen velen niet leven met het idee dat de mens van de aap afstamt. Eén van hen is Maaseikenaar Jehoiada Nesnaj, die onder dat pseudoniem “het bewijs” levert dat de mens door niemand minder dan God geschapen is.

jrosquin

‘No ears to hear, but eyes to see?’ En daaronder het titeltje ‘Greatest archaeological discovery ever on Google Earth’. Jehoiada Nesnaj windt er geen doekjes om. Hij heeft op de kaarten-site van Google het bewijs gevonden voor het bestaan van God. Hij ziet dat bewijs in de beeltenis van Jezus, die oplicht op de plaats waar de berg Sinaï volgens Google Earth zou moeten liggen. Precies omwille van het belang van die ontdekking, heeft hij zich zijn pseudoniem aangemeten. “Om mijn gezin te beschermen tegen religieuze fanatici”, zegt hij. “Daarom ook wens ik niet herkenbaar op een foto te staan.”

Zelf noemt hij zich niet fanatiek. Al is zijn zoektocht naar het bewijs toch van die aard. “Ik heb me in mijn zoektocht naar God verdiept na het verlies van een familielid”, zegt hij. “Geloof me. Als ik mezelf vijf jaar geleden had horen zeggen, wat ik nu verkondig, dan had ik gezegd dat ik gek was. Maar nu ben ik overtuigd.”

Sinaï

“Ik heb de precieze plaats van de berg Sinaï in Saoedi-Arabië kunnen lokaliseren op basis van een uitgebreide literatuurstudie. De rest wees zichzelf uit. Op een plaats van 7 op 7 mijl heeft de natuur in de voorbije tienduizenden jaren een landschap geboetseerd, waarin verschillende religieuze beeltenissen te zien zijn. Dat kán geen toeval zijn. Daarin zie ik de hand van God. Het kán toch niet dat de diadeem op het hoofd van Jezus zich volgens Google Earth precies op een hoogte van 7.777 voet bevindt? Aangezien ik dit geloof, ga ik er dus ook van uit dat God wist dat Jezus ooit zou bestaan. En dat er satellieten zouden komen, die het mogelijk zouden maken om dit te zien.”

Dat geloof maakte het voor Nesnaj ook makkelijker om zijn boek te publiceren. Hij vindt het simpelweg zijn plicht. “Omdat de uitgeverijen die ik heb gecontacteerd het niet wilden doen, heb ik het in eigen beheer uitgegeven. De mensen zijn al te lang op het verkeerde been gezet door de Darwinisten. Dat moeten de mensen weten. Wat ze er voor de rest mee aanvangen, is hun zaak. Ik wil alleen maar de waarheid aanreiken.”

Info: www.noearstohear.com

Vastgoed

Jobs in de regio