Vlaamse regering kiest voor Lange Wapperbrug

De Vlaamse regering kiest voor de Lange Wapperbrug als Oosterweelverbinding en dient daarom vandaag nog een bouwaanvraag in. Dat werd zaterdagavond bekend gemaakt. De regering zet de deur wel op een kier voor het vierde tracé dat onlangs uit de bus kwam.

pirombouts

"We zetten het licht op groen en dienen een bouwaanvraag in. Het is belangrijk dat we een duidelijk signaal geven en geen tijd verliezen. De procedure neemt nog een hele tijd in beslag, dus daarom dat we nu de knoop doorhakken", aldus Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen (Open Vld).

Lees hier integraal de beslissing van de Vlaamse regering.

Referendum

De stad wordt bij de beslissing van de Oosterweelverbinding nauw betrokken. "We willen Antwerpen de ruimte en de tijd om bijkomend studiewerk te verrichten. Er is ook de mogelijkheid tot een referendum. De Vlaamse regering zal rekening houden met het advies dat de Antwerpenaren geven", aldus Vlaams minister Frank Vandenbroucke (sp.a).

Het referendum kan nog wel roet in het eten gooien. Er wordt dus nog steeds rekening gehouden met een andere piste. "Maar het is aan ons om iedereen te overtuigen om in 2015 die broodnodige oeververbinding kunnen nemen", aldus Van Mechelen.

"Geen tijd verliezen"

"We nemen deze beslissing omdat we geen tijd willen verliezen", vervolgt Van Mechelen. "Stel dat het BAM-tracé uit studies als beste zou naar voren komen, dan zouden we uiteindelijk gewoon veel tijd verloren hebben. We gaan voort met de procedures, maar geven de stad met deze beslissing tijd en ruimte", besluit Van Mechelen.

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring