Heeft Open Vld twijfels over De Klamp?

Commotie in Boom. Uit de nieuwjaarsspeech van Open Vld-voorzitter Dany Bosteels lijkt het alsof de partij de piste van De Klamp verlaat.

“De komst van shoppingcenter De Klamp wordt als een gouden ei voorgesteld. We moeten zeker zijn dat het geen schraal omhulsel is zonder, of met weinig, inhoud”, zegt Dany Bosteels in zijn nieuwjaarstoespraak op de site van Open Vld. Hij wil het verhaal De Klamp financieel duidelijk onderbouwd zien.

Schepen van Lokale Economie Marc Lamberts (Open Vld) onderschrijft de woorden van de lokale voorzitter. “Hij vraagt uitdrukkelijk aandacht voor de financiële gevolgen van De Klamp. Dat is niet in tegenspraak met onze visie op het project. We willen een kritische financiële analyse. Die is er tot nu toe onvoldoende”, verduidelijkt Lamberts.

“Onze houding is altijd rechtlijnig geweest. We voeren het akkoord rond De Klamp binnen de coalitie uit als de effecten duidelijk zijn en criteria als tewerkstelling, het financiële en mobiliteit zijn uitgeklaard.”

Oppositiepartijen Groen! En Vlaams Belang blijven tegen de komst van De Klamp. Oppositiepartij Lijst Baert & De Saeger wil eerst het handelscentrum in de dorpskern aanpakken. Die visie wordt grotendeels gevolgd door Carry De Groot- Verboven (onafhankelijk).

De meerderheidspartijen Boom één, CD&V en Open Vld hebben steeds gepredikt dat beide projecten elkaar moeten aanvullen.

JBO

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Jobs in de regio