Zebra's stunten tegen Standard: 1-0

Landskampioen Standard heeft de 27e speeldag afgesloten met een pijnlijke nederlaag tegen Charleroi. De Zebra's wonnen de Waalse derby met 1-0. De Marokkaan Abdelmajid Oulmers scoorde het enige doelpunt. In het klassement blijft Anderlecht leider.

kscherpenberg

De eerste helft bracht vooral eenrichtingsvoetbal met zich mee. Topschutter Mbokani had al snel de kans om te scoren na een prachtige actie, maar de afwerking was net iets minder. Nadien was het twee keer aan De Camargo, maar doelman Laquait stond een voorsprong in de weg.

Bij de zebra's liet een sterke Habibou zich opmerken. Toch was het Oulmers die net voor het rustsignaal Charleroi op voorsprong bracht.

Weg degradatiespook

Na de break probeerde de Luikenaars de gelijkmaker nog af te dwingen. Onyewu had bijna prijs, maar opnieuw Oulmers haalde de bal van de lijn. In de slotseconden vlamde Benteke nog op Laquait.

Door de overwinning wipt Charleroi over Kortrijk naar de dertiende plaats en is het zo goed als uit degradatiezorgen.

Scheidsrechter: Verbist. Charleroi: Laquait, Defays, Kéré, Joneleit, Chakouri, Camus, Guédioura, Oulmers, Grégoire, Habibou, Mboyo. Standard: Espinoza, Marcos, Onyewu, Mikulic, Mulemo, Dalmat, Defour, Witsel, Jovanovic, De Camargo, Mbokani. Vervangingen: 68' Dalmat door Benteke, 70' Mboyo door Théréau, 74' Habibou door Mujangi-Bia, 87' Jovanovic door Benko, 88' Witsel door Goreux. Doelpunten: 41' Oulmers 1-0. Gele kaarten: Defays, Chakouri, Mulemo, Mbokani.

MEER OVER Charleroi

MEER OVER VOETBAL