Het weer voor maandag 23 maart

Maandagochtend liggen de minima rond +5°C. Voormiddag is het zwaarbewolkt maar nog overwegend droog. In de namiddag bereikt ons dan een actieve regenzone vanuit het noorden en de avondspits zal dan ook volledig in het water vallen.

rweytjens_fr

In totaal mogen we in Limburg zo'n 5 tot 8mm neerslag verwachten. De maxima blijven steken op 9 of in het uiterste geval 10°C. Achter de regenzone wordt het tijdelijk droog alvorens er in de loop van de nacht een reeks maartse buien over de provincie trekken.

Dinsdag wordt een wisselvallige dag met een afwisseling van zon, wolken en een aantal maartse buien. Er waait een gure wind uit het noordwesten en de temperaturen geraken niet hoger dan zo'n 8°C.

Woensdagochtend is het zwaarbewolkt en gaat het regenen vanaf het westen. Het betreft een omvangrijk neerslaggebied waardoor een groot deel van de dag dus nat zal verlopen. In de ochtend is het fris met zo'n +2°C 's Middags halen we opnieuw een graad of 8 en er waait een vrij krachtige wind vanuit het westen.

Donderdag liggen de minima rond +3°C. Eerst is het nog droog maar in de loop van de dag trekt alweer een volgende regenzone over onze provincie. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuidwestelijke richting. De maxima boeken een graadje winst en komen rond 9°C te liggen.

Vrijdag is het overwegend droog maar de kans op wat lichte neerslag is toch steeds aanwezig. De minima situeren zich rond 4°C en de maxima komen in de buurt van 10°C uit.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen