Geert Omloop sprint naar zege in Ronde van het Groene Hart

Voormalig Belgisch kampioen Geert Omloop (Palmans) heeft in Nederland de derde editie van de Ronde van het Groene Hart, een wielerwedstrijd vergelijkbaar met 'Dwars door Vlaanderen', gewonnen. Na 203 kilometer verschalkte hij in de straten van Woerden in een sprint zijn zes medevluchters.

kscherpenberg

Na vijftig kilometer kozen 23 renners het hazenpad. Daarbij waren onder andere maar liefst zes renners van de Vacansoleilploeg, Graeme Brown en de Belgen Gorik Gardeyn, Geert Omloop en Andy Cappelle.

Sterke Vierhouten

Op veertig kilometer van de finish was de kopgroep al uitgedund tot zestien renners. Toen Geert Omloop aan de kop ging sleuren, moest Tom Stamsnijder er af. Nadien was het aan Aart Vierhouten om de schifting door te voeren. Hij raakte zelfs even weg.

Ondanks het prima afstoppingswerk van zijn ploegmakkers Bobbie Traksel en Lieuwe Westra, konden toch nog zes renners bij Vierhouten raken. Ze sprintten uiteindelijk om de zege en daarin haalde Omloop het voor sprintbom Graeme Brown, die woensdag nog Nokere Koerse won, en Aart Vierhouten.

Haedo

In Frankrijk werd er zondag ook gekoerst. In de GP Chôlet Pays de Loire ging de overwinning naar de Argentijn Juan Jose Haedo (Saxo Bank). Onze landgenoot Kevyn Ista (Agritubel) strandde op een tweede plaats.