Man Betancourt: "Ingrid heeft me verraden"

Juan Carlos Lecompte voelt zich verraden door zijn echtgenote Ingrid Betancourt. Dat meldt hij in een interview met de Spaanse krant ‘El Mundo’. Het koppel maakte vorige week bekend dat het gaat scheiden.

kscherpenberg

Ingrid Betancourt werd vorig jaar in juli bevrijd uit de handen van de Colombiaanse FARC-rebellen. Het weerzien met haar echtgenoot liep echter niet vlot. "Ik heb gevochten voor haar bevrijding en wachtte op een verzoening die niet gekomen is. Ik ben nog steeds in de war, net als alle mensen die me hebben zien vechten", aldus Lecompte.

Weerzien

Het koppel leeft al langer gescheiden. Lecompte woont en werkt in Bogota terwijl Betancourt in Parijs leeft. Volgens Lecompte kan het koppel elkaar weer zien "als het leven ons daar de kans toe geeft. Maar ik ga daar niet naar op zoek".

Vechtscheiding

‘El Mundo’ voorspelt dan ook een vechtscheiding tussen Betancourt en Lecompte. Medegevangenen hadden al eerder in media gezegd dat Betancourt verschillende ‘liefdesrelaties’ was aangegaan tijdens haar gevangenschap. Lecomptes advocaten willen die uitspraken gebruiken om er voordeel uit te halen.