Lier voor Fairtradegemeente

Stad Lier is de uitdaging aangegaan om van Lier een stad te maken die voldoet aan de voorwaarden om het Fairtrade-label te verdienen.

cvanrompaey_fr

In het kader hiervan wordt er op de Lierse stadsdiensten onder meer koffie, fruitsap en wijn geschonken die voldoet aan de ethische of ecologische criteria van de Fairtrade-campagne. Ook op evenementen die door de stad georganiseerd worden, worden voor de consumpties deze criteria gehanteerd.

De Lierse jeugdverenigingen kregen ook de kans om zich in dit verhaal te onderscheiden. Zo registreerde naast Jeugdbond voor Natuur & Milieu Pallieterland ook het Jeugdtheater Schoolbond zich als kandidaat voor de Foodhunt-wedstrijd. De uitdaging van Foodhunt editie 2009 is (h)eerlijk gewonnen brood maken. Ook enkele Lierse scholen en de Oxfam-wereldwinkel dragen hun steentje bij om van Lier een fairtrade-stad te maken.

Het college van burgemeester en schepenen hoopt om ook zoveel mogelijk Lierse winkels en horecazaken te betrekken in het verhaal, om zo van Lier een stad te maken die op het vlak van eerlijke handel een voortrekkersrol speelt.

CHRIS VAN ROMPAEYMEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio