Vier slachtoffers van kandidaat-seriemoordenaar buiten levensgevaar

De Luikse kandidaat-seriemoordenaar Giovani Argento is ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter en zal worden opgesloten in de psychiatrische afdeling van de Lantin-gevangenis.

ghouben

De vier mensen die hij zaterdagmiddag neerstak in Seraing zijn intussen buiten levensgevaar.

Poging tot moord

Giovani Argento, een 26-jarige man, heeft zaterdagnamiddag in café-restaurant "L'orée du bois" in Seraing vier mensen neergestoken. Hij zal worden aangehouden voor poging tot moord.

Het was zijn bedoeling om mensen te doden, hij is een bewonderaar van de Duitser die enkele weken geleden in Winnenden vijftien mensen neerschoot.

Een van de slachtoffers, een man, werd geraakt in de hals en slagader en is in levensgevaar, hij werd samen met de andere slachtoffers overgebracht naar het ziekenhuis in Luik. p>

Stemmen in het hoofd

Argento heeft de politie gezegd dat hij stemmen hoorde in zijn hoofd die hem de opdracht gaven om toe te slaan. Hij verwondde de vriend van zijn moeder en drie ander cafégasten.

Argento zei ook dat hij een bewonderaar is van seriemoordenaars. In zijn woning werden heel wat boken en video's over seriemoordenaars terug gevonden.

Bekende van het gerecht

Argento is bij het gerecht bekend voor feiten van diefstal en brandstichting. In 2008 werd hij veroordeeld tot drie jaar cel met gedeeltelijk uitstel, wegens het gooien van een molotovcocktail naar een woning.