Het weer voor zondag 22 maart

Voormiddag hangen er eerst nog veel lage wolken boven ons hoofd waaruit hier en daar mogelijk eventjes wat motregen zou kunnen vallen. Vanaf pakweg een uur of 10 schuiven er vanuit het noorden echter een aantal brede opklaringen binnen.

rweytjens_fr

Namiddag blijft het overal droog met een mix van wolken en opklaringen. De temperatuur loopt verder op tot ongeveer 12°C. De wind waait zwak tot matig uit het noordwesten.

Maandagochtend liggen de minima rond +5°C. Reeds in de voormiddag kan er uit de dikke bewolking al af en toe wat lichte regen vallen. In de vroege namiddag bereikt ons dan een actievere regenzone vanuit het noorden en het zal dan ook enkele uren gaan regenen. De maxima blijven steken op 9 of in het uiterste geval 10°C. Achter de regenzone vallen er in de late avond en nacht naar dinsdag een aantal stevige maartse buien.

Dinsdag wordt een wisselvallige dag met een afwisseling van zon, wolken en een aantal stevige maartse buien. Er waait een gure wind uit het noordwesten en de temperaturen geraken niet hoger dan zo'n 8°C.

Woensdagochtend is het zwaarbewolkt en gaat het regenen vanaf het westen. Het betreft een omvangrijk neersalggebied waardoor een groot deel van de dag dus nat zal verlopen. 's Middags halen we weer een graad of 8.

In het tweede deel van de week kunnen de temperaturen misschien enkele graadjes winst boeken maar het blijft toch wisselvallig. De wind blijft bovendien goed merkbaar aanwezig.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen