Het weer voor zaterdag 21 maart

Het weer voor zaterdag 21 maart

Vakantie

Het weer voor zaterdag 21 maart

Print

Zaterdagochtend vriest het overal in Limburg stevig met zelfs een uitschieter tot -5°C boven de zandgronden van de Kempen. Daar wordt het namiddag onder een stralende zon echter ook het warmst met ongeveer 12°C. In de rest van de provincie liggen de maxima een graadje lager.

Doordat er bovendien nauwelijks een zuchtje wind staat wordt het een topdag.

Zondag krijgen we van tijd tot tijd al met meer wolken af te rekenen maar het blijft waarschijnlijk overal droog. De minima liggen dicht tegen het vriespunt en de maxima komen uit in de buurt van 11°C. De wind waait zwak tot matig uit het noordwesten.

Maandagochtend liggen de minima net boven het vriespunt. In de loop van de middag kan er hier en daar al wat lichte regen vallen. Met maxima rond 12 of 13°C is het wel weer eventjes enkele graden zachter. Er staat echter wel een stevige westenwind die het voor het gevoel wat minder aangenaam zal maken. Tegen de avond komt er vanuit het noorden een actieve regenzone opzetten. Tijdens de avond en in de nacht naar dinsdag gaat dus het stevig regenen.

Dinsdag belooft dan een erg wisselvallige dag te worden met talrijke maartse buien, veel wind uit het westen en temperaturen die geen 10°C meer halen.

Ook woensdag is het fris en zeer wisselvallig. In de ochtend ligt de temperatuur rond het vriespunt, 's middags halen we een graad of 8.

De lente gaat komende week dus in de koelkast.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN