Deurwaarder haalt verkeerde huis leeg

Een koppel uit Gent kwam voor een onaangename verrassing te staan. Een deurwaarder had hun huis volledig leeggehaald terwijl hij bij de buren moest zijn.

jlenaerts

Carine Van de Vivere en haar echtgenoot zijn onlangs verhuisd naar het centrum van Gent, maar veel van hun bezittingen staan nog altijd in hun vroegere woning in Deinze. Daar baatten zij vroeger een winkel uit. De benedenverdieping is nog steeds van hen, de bovenverdieping hebben zij verkocht aan een koppel.

38A

Beide verdiepingen hebben een eigen huisnummer. Beneden is het 38, de bovenverdieping heeft 38A als huisnummer. De aanmaningen die werden verstuurd, kwamen wel op het juiste adres terecht.

De deurwaarder had dit echter niet opgemerkt en liet het hele pand leeghalen. De bezittingen van Van de Vivere werden in beslag genomen en verkocht.

Nalatigheid

De gerechtsdeurwaarder vindt alvast niet dat hij in de fout gegaan is. Volgens hem zijn het de buren die nalatig zijn geweest. "Zij hebben verschillende brieven gehad met een lijst van in beslag genomen goederen. Zij hadden mevrouw moeten verwittigen dat de meubelen die op de lijst stonden van haar waren".

De in beslag genomen goederen zijn intussen verkocht en de kopers zijn niet verplicht om ze terug te verkopen. Van de Vivere kan wel een schadevergoeding eisen van haar buren.