Ramkrakers roven tientallen laptops

Vijf gemaskerde boeven stalen donderdagochtend rond 2u een vijftigtal laptops uit computerzaak Chameleon in de Antwerpseweg in Geel. Bewakingsbeelden tonen hoe de daders hun daad timeden.

knuyens

Computerzaak Chameleon kreeg donderdagochtend even na 2u te maken met vijf koelbloedige ramkrakers. De winkel is uitgerust met niet minder dan twaalf bewakingscamera’s. Eén van de camera’s legde de kraak helemaal vast.

Beheerst

Het was voor zaakvoerder Dirk Kums onthutsend om te zien hoe beheerst de boeven te werk gingen. Op de beelden is te zien hoe even na 2u een donkere Audi break uit de richting van Geel komt en aan de voordeur van de winkel stopt. Vier gemaskerde mannen met lampen op het hoofd stappen uit. Drie van hen stretchen even terwijl een van hen met een voorhamer het glas helemaal uit de toegangsdeur slaat. Terwijl hij dit doet, kijkt hij even op zijn horloge om de kraak te timen. Daarop trekken de andere rovers zonder aarzelen naar binnen. Eén van hen is in het bezit van een grote kniptang en al snel blijkt waarom.

De boeven viseren een vijftigtal met stalen kabels beveiligde laptops aan de achterzijde van het gebouw. De dieven lopen meerdere keren af en aan. De man met de kniptang denkt er zelfs aan om zijn gereedschap vast te houden zodat hij het niet vergeet.

Benzine

Op het einde van de ramkraak overgiet de timende boef de inkom met benzine. Deze daad had vermoedelijk tot doel om alle sporen te wissen. Daarop vertrekt de wagen in de richting van de snelweg.

Buiten aan de voordeur maakten de boeven nergens schade. Het vijftigtal laptops had een waarde van vierhonderd tot zevenhonderd euro per stuk. Vreemd genoeg namen ze de apart verpakte batterijen en voedingen niet mee.

De buren reageerden zeer alert. Er kwamen meteen zo’n vijf oproepen om de kraak te melden. Een buur zag de ramkrakers nog in de zaak, maar de overval ging erg snel.

Willy VAN DEN BERGH

MEER OVER ASV Geel

MEER OVER VOETBAL