Wraakzuchtige moeder schrapt dochters uit testament

Een Britse vrouw die onlangs overleed, liet een verrassing na voor haar drie dochters: ze had stiekem haar testament veranderd en liet al haar spaargeld, 20.000 pond, na aan het verpleeghuis waar ze een jaar lang verbleef. Haar dochters kregen niets.

De ruzie tussen Megan Swanston en haar drie dochters begon in 1994 toen haar echtgenoot stierf. Het huis waarin het koppel woonde, was jarenlang eigendom geweest van Swanston's schoonvader. Die had het echter nagelaten aan zijn drie kleindochters na een ruzie met zijn zoon.

Vriendschappelijk

Na de dood van haar vader vertelde de jongste dochter Elaine dat ze het huis wilde verkopen. Zij en haar echtgenoot hadden het namelijk financieel moeilijk en er was "geen andere oplossing dan deze moeilijke beslissing". Toen haar moeder niet antwoordde, schreef ze in een brief: "We kunnen dit vriendschappelijk regelen of het zal heel moeilijk worden, zoals je zelf wil".

De zaak kwam voor de rechtbank waar een rechter besliste dat Swanston in het huis mocht blijven totdat ze stierf. Vorig jaar werd de vrouw echter ziek en moest ze naar een verpleeghuis gaan. De drie dochters verkochten het huis voor 60.000 pond en verdeelden het onder hen.

Wraak

Uit wraak liet Swanston haar drie dochters uit haar testament schrappen. Haar spaargeld, waar haar dochters niets van wisten, liet ze na aan het verpleeghuis. Zo liepen de hebzuchtige dochters 20.000 pond mis.

Nu in het nieuws