Automobilist betwist schuld dood motorrijder

Geel - Albin D.L. (22) betwist voor de rechter dat hij verantwoordelijk is voor de dood van een motorrijder in Geel.

Op de Herentalseweg in Geel gebeurde op 2 juni 2007 ter hoogte van het kruispunt met Velveken en de Tweemolenstraat een dramatisch ongeval. Motorrijder Pascal Tordoor (40) uit Leopoldsburg kwam om het leven na een botsing met een auto. Hij reed in de richting van Geel en de auto begaf zich richting Herentals. De politierechtbank sprak Albin D.L., de 22-jarige automobilist uit Geel, eind vorig jaar vrij van het onopzettelijk veroorzaken van de dood van Tordoor. Zijn weduwe en Dexia gingen in beroep.

Aansprakelijkheid aangetoond

“De automobilist week uit naar links terwijl hij rechts een vijftig meter lange uitwijkstrook had”, zei meester Staf Van den Brande, raadsman van de weduwe. De advocaat beweerde dat het verslag van een expert de aansprakelijkheid van de automobilist aantoonde. Hij vroeg een morele schadevergoeding van 25.000 euro.

Volgens meester Ludwig Peeters gaat Albin D.L. vrijuit. “Hij werd plots geconfronteerd met de motor die op hem afkwam. Hij week uit naar links om de motor te ontwijken en intussen corrigeerde de motorrijder zich ook naar rechts.” Het Openbaar Ministerie verzoent zich met de vrijspraak voor Albin D.L. Vonnis op 23 april.

BVDL

Meer voetbalnieuws