Barack Obama bowlt als een gehandicapte

Print
De Amerikaanse president Barack Obama kan naar eigen zeggen even goed bowlen als een gehandicapte atleet die meedoet aan de Special Olympics. Dat zei de Democraat donderdagavond in de 'Tonight Show' van Jay Leno. Gehandicapten reageren verbolgen op de uitspraak en er wordt zelfs gevreesd voor een gerechtelijk staartje.

Obama beging zijn blunder toen Leno het wilde hebben over zijn sportieve activiteiten. Hij vertrouwde de gastheer toe dat hij steeds meer en meer gebruik maakt van de bowlingbaan van het Witte Huis. De president zei wel nog niet tevreden te zijn met zijn scores. Zo haalde hij recent 129 punten.

Geweldig evenement

"It was like the Special Olympics or something", flapte Obama er zonder nadenken uit. Leno lachte wel, maar niet veel later stuurde de persman van Obama al de boodschap de wereld rond dat de president enkel met zijn eigen bowling-talent wilde lachen en niet met gehandicapten. De Special Olympics, de Olympische Spelen voor gehandicapten, werd ook een geweldig evenement genoemd.

Barack Obama is de allereerste zittende president die een bezoek bracht aan Jay Leno. Hij hoopte met deze stunt meer mensen te winnen voor zijn economisch herstelplan.

MEEST RECENT