Parket voert onderzoek naar Ludo Van Campenhout

Parket voert onderzoek naar Ludo Van Campenhout

Parket voert onderzoek naar Ludo Van Campenhout

Print
Antwerpen - Er is een klacht ingediend tegen Antwerps schepen Ludo Van Campenhout (Open Vld). Het parket onderzoekt de zaak. De onderzoekers zijn onder meer geïnteresseerd in de vzw De Trotter. Van Campenhout is voorzitter van dit sociaal project.

Lees hier: 'Schepen knoeit met schepen', het standpunt van redacteur Lex Moolenaar.

Wim Van Dun, voormalig bestuurslid van De Trotter en ex-kabinetsmedewerker van Van Campenhout, werd donderdag door de speurders verhoord. Volgens Van Dun ligt het wanbeleid van de schepen aan de basis van de schuldenberg van De Trotter, die 200.000 euro bedraagt.

“De voorzitter was bijzonder tolerant ten opzichte van de bestuursleden van De Trotter. Partijgenoten bestelden bijvoorbeeld advertenties, maar moesten uiteindelijk nooit betalen. De Trotter mocht zelfs bank spelen en risico’s nemen voor de activiteiten van het steuncomité Vriendenkring Ludo Van Campenhout. Binnen de twee jaar maakte hij er een ware puinhoop van, met een torenhoge schuldenberg als resultaat.”

Van Campenhout ontkent alle aantijgingen. “Met mijn hand op het hart kan ik zeggen dat ik nooit iets fout deed bij De Trotter”, zegt hij.

CM, SVW

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio