Voormalige wielrenner overleden na slepende ziekte

Voormalige wielrenner overleden na slepende ziekte

Voormalige wielrenner overleden na slepende ziekte

Print
Rijkevorsel - Voormalig wielrenner en Tourritwinnaar Jos Hinsen uit Rijkevorsel is op 77-jarige leeftijd overleden.

In het Sint-Elisabethziekenhuis in Turnhout is zondag Jos Hinsen uit Rijkevorsel na een slepende ziekte overleden. De man die eigenlijk uit Nederland afkomstig was, stond vooral bekend om zijn prestaties in het wielermilieu.

In 1955 won Jos Hinsen de zevende en langste etappe van de Ronde van Frankrijk, van Zürich naar Thonon-les-Bains. De tijdsgenoten van Jos Hinsen dachten heel lang dat hij een Belg was omdat hij vooral in België koerste, maar hij had wel degelijk een Nederlands paspoort. Hinsen reed in zijn profperiode tussen 1953 en 1962 ook vooral in Nederlandse loondienst. In 1955 eindigde hij op de derde plaats in Gent-Wevelgem. In 1958 won hij de Ronde van Rijkevorsel.

Café

Na zijn overwinning in de Tour hielden zijn ouders op Hoek in Rijkevorsel een tijdje het café De Ronde van Frankrijk open. Jos Hinsen verhuisde pas enkele jaren geleden van Berchem naar Rijkevorsel. Het was in die periode dat zijn echtgenote Annie Paulussen overleed.

Jos Hinsen laat twee kinderen en drie kleinkinderen achter. De begrafenis vindt plaats op zaterdag 21 maart om 10u in de Sint- Willibrorduskerk van Rijkevorsel.

BVDL

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio