Dieven nemen laptops mee uit school

Uit de kleuterafdeling van de school Top@Punt in Geel-Punt zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vier laptops gestolen. De indringers richtten bovendien een enorme schade aan.

knuyens

Secretariaatsmedewerkster Lieve Moons deed woensdagochtend de akelige vaststelling van de inbraak in de schoolgebouwen in Vogelzang. “Het geeft een heel vreemd gevoel als je ziet dat de deuren opengebroken zijn”, zucht de vrouw.

Binnen was de ravage des te groter. De daders sloegen verschillende ramen stuk en braken de toegangs- en tussendeuren open. “Ook heel wat lokalen zijn doorzocht. Daarvoor hebben de daders alle kasten leeggehaald en een hele hoop rommel gemaakt. Alles lag hier overhoop."

"Naar wat ze precies op zoek waren, weet ik ook niet. Geld misschien? Door de vier verdwenen draagbare computers zijn we in ieder geval flink ontriefd", zucht Lieve Moons.

Ook geld

De politie van de zone Geel deelde later mee dat er uit de school ook een kleine geldsom verdwenen was. De inbraak gebeurde in de gebouwen van de Vrije Basisschool Top@Punt in Vogelzang 64, waar de kleuterafdeling en de eerste graad van de lagere school gehuisvest is. Het tweede schoolgebouw aan de andere kant van de baan, waar zich de andere klassen van de lagere school bevinden, bleef van een inbraak gespaard.

Hans OTTEN

MEER OVER ASV Geel

MEER OVER VOETBAL