Gemeente richt extra werkplaats in technische school in

Print
Duffel - De gemeente Duffel krijgt van de Vlaamse regering 23.944 euro voor bijkomende basisuitrusting voor het Gemeentelijk Technisch Instituut (GTI).

"We krijgen zulke subsidie al voor het vierde jaar op rij om het technisch en beroepsonderwijs op te waarderen. Bijna de helft van dit bedrag gaat naar de afdeling mechanica. Hier willen wij een tweede werkplaats inrichten. Het wordt immers steeds moeilijker om alle leerlingengroepen in één atelier te roosteren. Vandaar de aankoop van bijkomend materiaal zoals een freesmachine, een halfautomaat en tafelboormachines", zegt schepen van Onderwijs Luc Wuyts (CD&V).

"Voor de afdeling lassen-constructie kopen we een rollenbank, ter vervanging van een met de hand aangedreven toestel. Voor het studiegebied elektrotechnieken gaat het onder meer om PLC-software, gereedschapskoffers en multimeters. Tenslotte breiden we ook de domotica-apparatuur uit. Huisinstallaties worden immers steeds vaker met domotica ingericht en ook in deze technologie moeten onze leerlingen vakmanschap verwerven", stelt schepen Wuyts.

De gemeenteraad keurde het lastenboek maandagavond goed.

CHRIS VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio