Het weer voor woensdag 18 maart

Woensdagochtend ligt de temperatuur in de buurt van het vriespunt. Zeker in de Kempen kan het gerust een graadje gaan vriezen. Verspreid komt er nevel of mist voor waardoor er rijmplekken kunnen ontstaan. De maxima zijn met 10 tot 11°C normaal voor de tijd van het jaar. Het blijft wel overal droog met een afwisseling van wolken en brede zonnige perioden. Er staat nauwelijks wind uit noordoostelijke richting.

Donderdag kan het in de vroege ochtend opnieuw een graadje vriezen maar eens de zon het ochtendgrijs heeft opgeruimd zal ze het kwik de hoogte in jagen om 's middags uit te komen rond 11°C. Het blijft dus overal droog maar de matige noordoostenwind zal het wel eerder schraal doen aanvoelen.

Vrijdag wordt het nog wat frisser met minima tussen -3°C in de Kempen en -2°C in de rest van de provincie. 's Middags halen we toch nog een graad of 10. Het blijft overal droog met veel zon. De wind waait zwak tot matig uit nog steeds noordoostelijke richting.

Ook tijdens het weekend blijft het droog met veel zon.

Zaterdagochtend

vriest het opnieuw enkele graden maar in de loop van de dag loopt de temperatuur onder de zon toch weer op naar gemiddeld zo'n 10°C in Limburg. Mogelijk komt daar boven de zandgronden van de Kempen zelfs nog een graadje bij. Er staat nauwelijks wind waardoor het een erg aangename dag zou moeten worden.

Zondag zijn er eerst nog brede opklaringen. Namiddag komen er al wat meer wolken opzetten maar het blijft nog overal droog. Maxima in de buurt van 10°C.

Begin volgende week neemt met een noordwestelijke stroming de kans op neerslag beduidend toe. Aan het temperatuurverloop verandert weinig.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN