Andy Warhol en ander pop-art komt naar Herentals

Andy Warhol en ander pop-art komt naar Herentals

Andy Warhol en ander pop-art komt naar Herentals

Print
Herentals - Kasteel Le Paige in Herentals staat tot 5 april helemaal in het teken van de pop-art. Die kunstbeweging domineerde de moderne kunstscène in de jaren '50 en '60.

De bekendste vertegenwoordiger van de pop-art is ongetwijfeld Andy Warhol. Zijn gedupliceerde beelden van Marilyn Monroe of de soepblikken van Campbell's (foto) kom je nog regelmatig tegen. Zijn platenhoes met de grote gele banaan, die hij maakte voor de New Yorkse rockgroep The Velvet Underground, is een van de herkenbaarste aller tijden.

Tachtig werken

In Le Paige kan u op 'Warhol & Pop-art' kennismaken met grafisch werk van de kunstenaar dat u wellicht nog niet eerder zag. In totaal zijn er tachtig representatieve werken van zes iconen van de pop-art te zien: Andy Warhol, Peter Blake, Patrick Caulfield, Jim Dine, David Hockney en Eduardo Paolozzi.

De pop-art ontstond gelijktijdig in het Groot-Brittannië en de Verenigde Staten van de jaren '50. Het ontleende zijn thema's aan stripverhalen, reclame, televisie, kranten en tijdschriften. Kunstenaars kozen alledaagse plaatjes en voorwerpen om de consumptiemaatschappij treffend in beeld te brengen.

De tentoonstelling is er gekomen in samenwerking met vzw Ter Vesten, die eerder ook al werk van Panamarenko en Herman Brood naar Herentals haalden. Ze loopt nog tot 5 april 2009, van woensdag tot en met zondag tussen 14u en 17u. De toegang is gratis.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio