GvA zet Toneelhuis in de spotlights

In onze reeks '100 van Antwerpen' krijgt u woensdag een blik achter de schermen van het grootste Vlaamse stadstheater: het Toneelhuis.

jrosquin

De spots worden voornamelijk gericht op artistiek leider Guy Cassiers. We laten u hier alvast proeven van wat u woensdag in de krant kan lezen:

Citaten van Guy Cassiers:

“Mijn ambitie is elke avond volle zalen, maar uitsluiting is onvermijdelijk. Den Beerschot sluit ook mensen uit, toch?"

"Antwerpen pakt te weinig uit met de economische kracht van theater. Berekeningen tonen aan dat de subsidies bijna onmiddellijk terugkomen. Door de tram die de mensen nemen, het drankje voor of na…"

"Antwerpen is een rijke stad, een stad die theater als belangrijk beschouwt. Daar staan politici te weinig bij stil."

"De renovatie van de Bourla is slecht uitgevoerd. De uitbouw van de balkons moet worden onderstut. Die stellingen weghalen, is een droom.”

Initimi over Guy Cassiers:

Echtgenote Adrienne Altenhaus: “Guy kan urenlang zitten nadenken. Hij is soms moeilijk uit zijn zetel te krijgen.”

Vaste dramaturg en vriend Erwin Jans: “Guy leeft voor zijn vak. Hij is er dag in dag uit mee bezig. Het is werk waar hij niet moe van wordt."

Moeder Irene De Graef: "Guy heeft zo veel oog voor schoonheid, zijn voorstellingen zijn bijna schilderijen.”

Petekind Elliot: "Hij doet altijd zot en onnozel."

Lichttechnicus Frank Hardy: "Ik moet Guy soms tegenhouden. Hij wil altijd een stapje verder gaan, maar het moet wel mogelijk blijven."

Directeur Toneelgroep Amsterdam Ivo Van Hove: "Guy is een kunstenaar. Het is erop of eronder, maar van een groot kunstenaar kan je dat hebben.”

Indendant Publiekstheater Geert Allaert: "Door de ivoren torenmentaliteit van het Toneelhuis blijft een samenwerking uit. Als er uitwisselingen zijn met buitenlandse theaters, zou het met je buren ook moeten kunnen.”

MEER OVER Toneelhuis

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio