Antwerpse vuilniszakken blijken ondermaats

De vuilniszakken van de stad Antwerpen voldoen niet aan de helft van de opgelegde degelijkheidsvoorschriften. Dat wijst een onafhankelijk onderzoek van het Belgisch VerpakkingsInstituut (BVI) uit. De stad had daar om gevraagd na massa's klachten van Antwerpenaren.

jrosquin

De voonaamste klachten gingen om de kwaliteit van de zakken, die snel scheuren zouden vertonen. Het BVI onderwierp 30 zakken aan enkele testen. Er werd getest op vier criteria: kogelvalwaarde, sterkte en waterdichtheid, foliedikte en perforatieweerstand.

Te dun

Op de twee laatste criteria voldeden de zakken niet aan de vereiste normen. Het materiaal van de zakken blijkt niet dik genoeg te zijn, waardoor de lintjes, die dienen om de zakken af te sluiten, gemakkelijk afscheuren. Daarnaast vertonen de zakken ook snel scheuren omdat de perforatieweerstand te klein blijkt.

De stad heeft vuilzakkenleverancier Jemaco uit Herent op de hoogte gesteld van de bevindingen. Dat belooft binnen twee weken voorstellen te doen om de kwaliteit van vuilzakken te verbeteren.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio