Studenten journalistiek strikken prins Laurent voor interview

Studenten journalistiek strikken prins Laurent voor interview

Studenten journalistiek strikken prins Laurent voor interview

Print
Grobbendonk - Evert Govaerts (21) uit Grobbendonk en Jan Beddegenoodts (20) uit Schilde, studenten journalistiek aan de Katholieke Hogeschool Mechelen, zijn straffe mannen.

Waar geen enkele journalist of doorwinterde royaltywatcher ooit in slaagde, hebben zij gefikst: een openhartig interview met prins Laurent.

Het vtm-nieuws, deredactie.be van de vrt en zelfs de website van de Nederlandse krant De Telegraaf. Allemaal pikten ze het interview van de studenten met prins Laurent het voorbije weekend op.

Toeval

“Eigenlijk is het met een stom toeval begonnen”, zegt Evert. “Van een bevriende student journalistiek had ik een lijst gekregen met telefoonnumers van bekende mensen. Op die lijst stond ook Laurent. ’Ik zal hem rap eens bellen’, zei Jan.”

Tot Jans grote verbazing kreeg hij antwoord aan de andere kant van lijn. “Ik verwachtte een of andere woordvoerder. Tot ik plots stilletjes iemand allô? hoorde zeggen. Het was Laurent zelf. Ik begon in het Frans, maar hij zei dat ik Nederlands mocht praten. Toen ik hem polste naar een interview vertelde hij dat hij niet zo’n positieve ervaringen had met journalisten.’ Laat ons de eersten zijn om daar verandering in te brengen’, zei ik.”

Antwerpse tongval

De monseigneur hapte niet meteen toe, maar hij beloofde wel om terug te bellen. “Om zeker te zijn dat wij in contact bleven, vroeg ik of hij mijn gsm-nummer had. Hij herhaalde hem in het Antwerps dialect. Mijn Antwerpse tongval was hem opgevallen. Echt grappig hoe hij dat deed”, lacht Jan.

Begin februari nodigde Laurent de twee jongens uit voor een gesprek. “Hij wilde zelfs naar Antwerpen komen, want hij heeft er gestudeerd. Maar wij vonden het gepaster om naar Brussel te trekken”, vertelt Evert.

Drie uur raakten de mannen uiteindelijk aan de babbel.Het resultaat leest u op de site van supo, een online magazine voor Mechelse jongeren van de opleiding Journalistiek.

Sven VAN HAEZENDONCK

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio