Prins Laurent feliciteert Mechelse studenten voor interview

Prins Laurent brengt volgende week dinsdag 24 maart een bezoek aan Mechelen. Hij woont de opening bij van Manus, een buurtbeheerbedrijf dat sociaal zwakkeren inschakelt voor het onderhoud van openbare plaatsen.

jvandermosten

De prins zal die dag ook voor het eerst Evert Govaerts opnieuw ontmoeten. De student journalistiek aan de Katholieke Hogeschool Mechelen (KHM) had Laurent samen met zijn studiegenoot Jan Beddegenoodts gestrikt voor een openhartig interview. “Zijn woordvoerder heeft ons laten weten dat Laurent ons zal feliciteren. Jan is er jammer genoeg niet bij. Hij is nog op stage in Suriname”, vertelt Evert.

Evert Govaerts uit Grobbendonk en Jan Beddegenoodts uit Schilde zijn laatstejaars aan de Katholieke Hogeschool Mechelen (KHM). Sinds zaterdag staat hun interview met prins Laurent op www.supo.be, een online magazine voor Mechelse jongeren van de opleiding journalistiek.

Stom toeval

“Eigenlijk is het met een stom toeval begonnen”, zegt Evert. “Van een bevriende student journalistiek had ik een lijst gekregen met telefoonnumers van bekende mensen. Op die lijst stond ook Laurent. Ik zal hem rap eens bellen, zei Jan.”

Tot Jans grote verbazing kreeg hij antwoord aan de andere kant van de lijn. “Ik was nog een beetje suf van het weekend. Ik verwachtte een of andere woordvoerder. Tot ik plots stilletjes iemand allô? hoorde zeggen. Het was Laurent zelf."

"Ik begon in het Frans, maar hij zei dat ik Nederlands mocht praten als dat gemakkelijker was. Toen ik hem polste naar een interview vertelde hij dat hij niet zo’n positieve ervaringen had met journalisten. Laat ons de eersten zijn om daar verandering in te brengen, zei ik.”

Antwerpse tongval

De monseigneur hapte niet meteen toe, maar hij beloofde wel om terug te bellen. “Om zeker te zijn dat wij in contact bleven, vroeg ik of hij mijn gsm-nummer had. Hij herhaalde hem in het Antwerps dialect. Mijn Antwerpse tongval was hem opgevallen. Echt grappig hoe hij dat deed”, lacht Jan.

Laurent nodigde begin februari de twee uit voor een gesprek. “Hij wilde zelfs naar Antwerpen komen, want hij heeft er gestudeerd. Maar wij vonden het gepaster om naar Brussel te trekken”, vertelt Evert.

Losse babbel

Drie uur geraakten Jan en hij aan de babbel. “Gestresseerd was ik helemaal niet. Voor de culturele gids CJP had ik al interviews gedaan met levende legendes zoals Lee Scratch Perry”, zegt Jan.

“In het begin was Laurent nog wat terughoudend, maar na verloop van tijd kwam hij helemaal los. Zo vertelde hij ons dat hij graag naar het echt Antwaarps teater gaat. Laurent houdt van grappen in de volkstaal”, weet Evert nu.

Lees het volledige interview op www.supo.be

Sven VAN HAEZENDONCK

MEER OVER Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio