Sint-Niklaas gaat aan de boemel met muziek

Sint-Niklaas gaat aan de boemel met muziek

Sint-Niklaas gaat aan de boemel met muziek

Print
Sint-Niklaas - In de Sint-Niklase kroegen is het op vrijdag 20 maart feest. Dan vindt al voor de zestiende keer de Kroegentocht plaats. Daar nemen dit jaar maar liefst 24 cafés aan deel.

De Kroegentocht is in Sint-Niklaas zonder meer een begrip. Jaarlijks kunnen de cafébazen zo’n zesduizend bezoekers verwachten voor het gratis evenement. In 24 kroegen in de binnenstad klinkt er die avond live-muziek. Dit eerste grote evenement in Sint-Niklaas van het nieuwe jaar is een samenwerking tussen de cafébazen, het centrummanagement en het stadsbestuur.

”Dit is echt wel een uitzonderlijk evenement”, schetst mede-organisator Bob Lanoye. ”Niet alleen zijn er telkens weer een groot aantal deelnemers, maar onze Kroegentocht blijft ook gratis. In andere steden betalen bezoekers een algemeen toegangsticket waarmee ze naar optredens in verschillende cafés kunnen gaan kijken. Daar kiezen wij bewust niet voor. En dat is ook een van de redenen waarom er telkens ook zoveel volk op afkomt. We verwachten dat de opkomst van de voorbije jaren, met gemiddeld zo’n zesduizend bezoekers, zeker zal worden geëvenaard.”

Veel muziek

Sinds een drietal jaren wordt de Kroegentocht in Sint-Niklaas eigenlijk de ’muziekkroegentocht’ genoemd. De nadruk ligt meer en meer op verjonging, en daar hoort natuurlijk een hele waaier aan muziekstijlen bij. Zo is er natuurlijk veel rockmuziek, maar bezoekers kunnen zich ook uitleven op disco, reggae, blues, country, punk, rockabilly, Franse chansons en zelfs Vlaams schlagers.

De Kroegentocht begint traditioneel met een openingsconcert, nu vrijdag om 20 uur in de Wilma Bowling op de Grote Markt. In de andere kroegen gaan de bands van start om 22 uur. Palm zorgt voor een opmerkelijke oldmobiel die bezoekers van café tot café brengt.

Joris VERGAUWEN

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio