Grote Baan vormt risico voor fietsers

Fietsers doen er twee maanden beter aan de Grote Baan (N70) tussen de Torenen Schoolstraat in Melsele te mijden. De moeilijke tijdelijke verkeerssituatie door een bouwwerf verantwoordt een ommetje.

knuyens

Vooral voor fietsers komende vanuit Beveren is het uitkijken geblazen. Er bleef geen ruimte meer voor een fietssuggestiestrook. Een verkeersbord verplicht de fietsers af te stappen en over het trottoir te wandelen. “Gevaarlijke situatie want niemand doet het”, liet een lezer weten. Gazet van Antwerpen ging maandag ter plaatse en zag dat het niet was overdreven. De oorspronkelijke signalisatie stond niet meer op zijn plaats De meeste fietsers reden gewoon door op de gewone fietssuggestiestrook.

Verbodsbord

Zo ook twee jonge meiden die straal het verbodsbord negeren om verder te fietsen. Wanneer het licht op rood springt, zien ze zich aan het einde daarvan geconfronteerd met een bestelwagen. Op een paar meter achter hen komt een zware truck met oplegger tot stilstand. Gegil. Ze zijn toch wel even geschrokken van de sandwichpositie waarin ze zich als weerloze fietser bevinden.

Verplicht afstappen

“We deden in deze moeilijke situatie al het mogelijke voor de veiligheid van de fietsers. Het is belangrijk dat ze de rijweg verlaten en het trottoir nemen”, legt commisaris Marc De Jonghe van de verkeersdienst van de Beverse politie uit. “In principe moeten ze afstappen maar fietsen vormt op die plaats niet echt een probleem. Het gebeurt wel vaker dat een vrachtwagen even tegen de signalisatie tikt waardoor die wat verschuift. Ik laat ze meteen weer in orde brengen.”

Koen DEWANCKEL

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio