"GM wil meewerken aan reddingsoperatie Opel"

GM wil meewerken aan reddingsoperatie Opel

"GM wil meewerken aan reddingsoperatie Opel"

Print
De Duitse regering spaart kosten noch moeite om Opel te redden en heeft naar eigen zeggen "geloofwaardige garanties" gekregen van de Amerikaanse autobouwer General Motors (GM), het moederbedrijf van Opel, dat het wil meewerken aan een reddingsoperatie voor de dochteronderneming.

De Duitse minister van Economie Karl-Theodor zu Guttenberg (rechts op foto) klonk erg hoopvol na een ontmoeting met de directie van de GM in Washington, waaronder directeur Rick Wagoner (links op foto). Volgens hem toonde het moederbedrijf zich bereid om constructief samen te werken rond de redding van Opel.

Minderheidsaandeelhouder

Zo is GM bereid om minderheidsaandeelhouder te worden in een samenwerkingsconstructie tussen de verschillende Europese dochterbedrijven. Op die manier is de Duitse regering zeker dat er geen Europees reddingsgeld voor Opel naar de VS vloeit om de kas van GM te spekken.

Er zullen echter nog lange vergaderingen nodig zijn om een oplossing volledig uit te werken. Guttenberg heeft de komende dagen en weken nog ontmoetingen met hoge Amerikaanse regeringsvertegenwoordigers.

.

Nu in het nieuws