Iers duo viert feestdag met cd

Iers duo viert feestdag met cd

Iers duo viert feestdag met cd

Print
Hulshout - Jan Van den Broeck (50) en Jean Beeckman (55), alias John Jameson en John Power, vieren vandaag Saint Patrick’s Day, de Ierse nationale feestdag.

John Jameson startte zijn muzikale loopbaan in de jaren zeventig bij de rockgroepen The Snez, The Praetors en The Spritelights. Hij was ook de bezieler en frontman van Jamesong. Daarna werd de Hulshoutenaar begeesterd door Ierse muziek.

Samen met Jean Beeckman richtte Jameson de ‘Ierse’ groep Jameson & Power op. “Aanvankelijk waren we zelfs met dertien”, zegt Heistenaar Jean, de daarvoor deel uitmaakte van het legendarische duo Flosh & Jean B. “Onze muziek komt uit het hart. Het gaat om drink- en strijdliederen. Wij populariseren de Ierse muziek, maken die toegankelijker. En het slaat aan. We treden trouwens op in kilt, want dat verhoogt onze herkenbaarheid.”

eerste cd

“Onze eerste cd The Irish Mood is klaar en komt vrijdag uit. Er staan veertien Ierse en een Vlaams liedje op. Enkele zijn zelfgemaakt, de andere zijn eigen interpretaties. De cd is te koop voor 10 euro op onze optredens en kan je ook via onze website bestellen. Saint Patrick ’s Day vieren we met een optreden in Kortrijk. Een pint Guinness zal er niet ontbreken.”

Wie de Ierse nationale feestdag in de Kempen wil vieren, kan in Mc Cormack’s Irish Pub, Grote Markt 93 in Geel, Silver Tree, Kapucijnenstraat 14 en The Harp, Bovenrij 80 in Herentals, Mc Boll, Dorp 40 in Olen of Mc Cormack’s Irish Pub, Grote Markt 4 in Turnhout terecht.

PA, BVDL

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio