Storm op Komst scoort

De kleurrijkste storm van het jaar is gaan liggen. Het kinderkunstenfestival Storm op Komst telde de voorbije week bijna 8.000 bezoekers. “Een onverhoopt succes”, zeggen de organisatoren.

knuyens

De tweede editie van Storm op Komst oogde ambitieus en aantrekkelijk. Dat beviel het publiek, zo bleek al uit de ruim vierduizend tickets die al voor de start waren verkocht. Toen zondagavond het doek viel, klokte het kinderkunstenfestival af op het dubbele. Bijna achtduizend mensen – “jong en oud, braaf en stout”, zoals de organisatoren ze omschrijven – vertoefden in het oog van de Storm.

Van de 85 voorstellingen waren er 45 uitverkocht, goed voor 6.276 tickets. De tentoonstelling ‘Ik zie, ik zie…’ kreeg meer dan tweeduizend bezoekers over de vloer. Andere toppers van het festival waren het openingsfeest in de Warande, de peuterfuif ‘Beats ’n Babies’ in de Kuub, het belevingsparcours ‘Het Huis van Alice’ in de voormalige dekenij en de ervaringsvoorstelling ‘Wachten op vlooien’ bij Het Gevolg.

Langere voorbereiding

“Er zijn verschillende verklaringen voor het succes. De langere voorbereiding zorgde voor een mooiere inkleding en een betere bekendmaking bij het publiek. Daarnaast profileerde Storm op Komst zich als een voor België uniek evenement. Nergens anders vindt, gebundeld in een week en op diverse locaties, een dergelijk festival op kindermaat plaats. Dat lokte ook veel professionelen uit het jeugdtheater, programmatoren van cultuurcentra, leerkrachten en media,” stelt programmator An Joseph vast.

“We hebben nogal wat bezoekers uit het Antwerpse verwelkomd. Sommige mensen kwamen zelfs van verder. Een gezin uit Brugge had op de radio over een voorstelling gehoord en heeft die met andere activiteiten tot een hele festivaldag gecombineerd”, vertelt Joseph, die de fakkel als artistiek leider doorgeeft aan Veerle Keuppens.

Gunter JACOBS

Storm op Komst

MEER OVER Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio