Man bestelt Porsches onder valse naam

Alfons C. bestelde onder een valse naam drie dure Porsches in een garage in Geel.

Valsheid in geschrifte, het gebruik van valse stukken en een poging tot oplichting waren de betichtingen waarvoor Alfons C. uit Hasselt zich maandag moest verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Turnhout.

“In mei 2007 heeft hij onder een valse naam een Porsche Cayenne en twee Porsches Carrera besteld bij garage Verellen in Geel”, zei substitute Sara Boogers op de rechtbank. “Hij liet een factuur opmaken op naam van de vennootschap Residence.”

Voortvluchtig

Het Openbaar Ministerie vroeg de rechter om Alfons C. streng te veroordelen en hem geen gunstmaatregel te geven. In het verleden werd hij al eens veroordeeld voor oplichting. De Limburger zat tot 1997 in de gevangenis van Wortel (Hoogstraten), maar keerde daar na een uitgangstoestemming niet naar terug. Hij was meer dan tien jaar voortvluchtig. In oktober 2007 liep hij in Lommel tegen de lamp toen de politie hem aantrof met een vervalst Frans paspoort. Het was onder die naam dat hij de dure auto’s in Geel had besteld.

Zijn advocaat ontkende dat Alfons C. de garage wilde oplichten. “Hij kreeg de opdracht van de nv Residence om de auto’s te kopen, maar de bestelling is niet doorgegaan. Er is helemaal geen misdrijf gepleegd”, pleitte meester Luc Keunen. “Hij gebruikte de valse identiteitskaart om uit de handen van justitie te blijven. Mijn cliënt zit nu al opnieuw negentien maanden in de gevangenis.” De rechtbank velt een vonnis op 20 april.

BVDL

Meer voetbalnieuws