Larum keert terug naar Woodstock

Geel-Larum keert zaterdag terug naar het hippietijdperk. De plaatselijke KWB herdenkt de veertigste verjaardag van Woodstock met film en muziek in het parochiecentrum.

knuyens

Ruim een half miljoen jongeren tekende in augustus 1969 present voor het hoogtepunt van de hippiecultuur tijdens het driedaagse Woodstockfestival in de Verenigde Staten. Het festival maakte zoveel indruk dat er nu nog steeds sprake is van een Woodstock-generatie. De optredens van onder anderen Joe Cocker, Santana, Janis Joplin en Jimi Hendrix spreken nog steeds tot de verbeelding.

KWB Larum brengt het festival zaterdag opnieuw tot leven in het parochiecentrum van Geel. Hans Reusen (48) is de aanstoker van het evenement. “Ieder van ons mag in het jaarprogramma voorstellen doen. Een Woodstockherdenking was echt mijn ding. Ik heb altijd interesse gehad in muziek uit de sixties. Mijn oudere broer speelde de lp van Woodstock constant. Hij ging ieder jaar naar Jazz Bilzen. Later speelde ik zelf in een groepje. Het wereldberoemde liedje van Country Joe McDonald op Woodstock zat steevast in ons repertoire. Er ligt nog altijd een cd van Crosby, Stills and Nash in mijn auto”, vertelt Hans.

Herinneringen

Gert Moermans (41) en Steven De Peuter (42) hebben ook herinneringen aan Woodstock. “Het dateert uiteraard van voor onze tijd, maar wij zijn allemaal de jongsten thuis. Dan wordt de herinnering aan dat evenement levendig gehouden. De muziek uit de sixties zal altijd blijven.”

KWB kiende een leuk recept uit voor Back To Woodstock. “We spelen de film, maar na ieder uur is er een pauze. De groepen Overdrive en Dark Vetta Koppa spelen dan live”, geeft Hans Reusen mee.

Gratis

‘Back to Woodstock’ is, net zoals het festival in ’69, gratis, maar een vrije gift is toegestaan.

De deuren openen zaterdag om 18.30u. De film draait vanaf 19u. Meer info vindt u op de website van KWB Larum.

Willy VAN DEN BERGH

MEER OVER ASV Geel

Meer voetbalnieuws