Kretschmer oefende moordraid avond voordien op computer

Kretschmer oefende moordraid avond voordien op computer

Kretschmer oefende moordraid avond voordien op computer

Print
Tim Kretschmer speelde de avond voordat hij een bloedbad aanrichtte in een school nabij Stuttgart en 16 mensen ombracht, enkele uren lang een gewelddadig computerspel. Speurders suggereerden in de Duitse krant Der Spiegel dat Kretschmer aan de vooravond van de fatale dag zijn moordraid virtueel inoefende.

De zeventienjarige moordenaar zou zich volgens speurders zeker twee uur lang hebben overgegeven aan het gewelddadige computergame 'Far Cry 2', dat zich afspeelt in de Afrikaanse jungle.

Verbod op moordgames

In de collectie van Kretschmer werden nog een hele reeks andere gewelddadige 'shooters' gevonden, waaronder 'Counterstrike' en 'Tactical Ops'.

De Beierse regering heeft intussen al uitgemaakt dat gewelddadige computergames een gevaar voor de maatschappij kunnen betekenen en wil dan ook regels opstellen om moordspellen aan banden te leggen.

Depressie

Intussen hebben de Duitse media de jacht geopend naar familieleden van de moordzuchtige jongen. In een interview ontkennen zijn ouders dat Kretschmer in behandeling was voor een depressie.

Zijn grootouders vertelden dan weer in de krant Bild dat hun kleinzoon altijd al een stille, teruggetrokken jongen was en dat hij zich de laatste tijd niet anders gedroeg dan anders. Dat wordt ontkend door zijn nonkel die de indruk had dat Kretschmer de laatste weken al op iets zat te broeden.

Lees ook: Duits parket verdenkt vader Tim Kretschmer van onvrijwillige doodslag

.

Nu in het nieuws