L'Equipe bejubelt "tovenaar" Eric Gerets

Trainer Eric Gerets loodste zijn Olympique Marseille afgelopen weekend voorbij Paris Saint-Germain tot op één punt van leider Lyon. Voor het eerst in jaren lijken ze in Frankrijk een spannende titelstrijd te krijgen. Sportkrant L'Equipe is Gerets daarvoor erg dankbaar.

kscherpenberg

In de editie van dinsdag heeft het niet anders dan woorden van lof voor de Limburger. "Wat een tovenaar, die Gerets!", luidt het in de kop. "Gerets heeft zijn ploeg in 2009 weer in handen genomen."

Pseudo-sterren

"De waarde van de Belg blijft stijgen. Met de zege tegen Paris Saint-Germain heeft hij zijn invloed en gezag nog eens onderstreept. Sinds januari heeft Gerets opnieuw de totale controle over de groep."

"Sommige spelers werden een tijdje iets zachter aangepakt, zonder het verhoopte succes. Nu duldt hij geen pseudo-sterren meer." Zo belandden Ben Arfa en Niang al op de bank.

Zwerver

"Een gedurfde gok, maar Gerets haalde z'n gelijk", aldus L'Equipe. "Nu alle basisspelers terug zijn, zal er solidariteit nodig zijn met de invallers. De titel en een mooi parcours in de UEFA-cup hangen ervan af."

"Gerets is het aan het waarmaken. Maar hij, de ervaren zwerver, weet dat niets definitief is. En dat geldt in Marseille altijd nog iets meer dan ergens anders."

Meer sportnieuws