Toparchitect voor schoenparadijs

Van Loock, hét walhalla voor schoenfetisjisten, is helemaal vernieuwd.

jvandermosten

De Antwerpse toparchitect Vincent Van Duysen, onlangs verkozen tot designer van het jaar, stak de zaak in een strakke jas. De facelift beperkt zich niet tot de gevel, ook vanbinnen is de nieuwe architectuur doorgetrokken met veel glas, meer dan zes meter hoge open ruimtes en een binnenpatio met zonlicht.

Door die nieuwe indeling is er op de eerste verdieping 600 vierkante meter extra ruimte bijgekomen. In totaal is er nu 1.600 vierkante meter winkelruimte.

Architect-designer Vincent Van Duysen, bekend van het Capco-gebouw in New York, Emporio Armani in Londen en de nieuwe jeugdherberg in Antwerpen, zette zijn stempel op de schoenenzaak.

Typisch voor Van Loock is dat er binnen in de winkel geen schoenen staan, maar dat de klanten in de 45 meter lange etalage kiezen. ”Het marmer zijn we in oktober 2007 zelf mee gaan kiezen in de steengroeves van Vicenza in Italië”, vertelt Bert De Beuckeleer (37, foto), kleinzoon van stichter Albert Van Loock, die samen met zijn ouders en zussen Hilde en Kirsten nu aan het roer staat.

Van Loock heeft 39 mensen in dienst, onder wie een voltijdse etalagiste. In 2005 werd de Zandhovense zaak in Milaan uitgeroepen tot de beste schoenwinkel van Europa. Er komen BV’s en klanten uit binnenen buitenland.

KMA

Winkeladres: Langestraat 49-51, ZandhovenMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio