Vleeshandel heropent al na brand

Antwerpen - Een brand heeft vleeshandel Salembier zaterdag in de as gelegd, maar vandaag dinsdag kunnen de klanten er alweer terecht. “Ik moest helpende handen weigeren”, vertelt Thierry Salembier.

De vleeshandel met eigen schapenslachthuis op de Slachthuislaan ging zaterdagochtend in vlammen op, wellicht na een kortsluiting. 25 ton vlees ging verloren. Een ramp voor eigenaars Thierry en Monique, maar ze bleven niet bij de pakken zitten.

“We beginnen sowieso opnieuw”, vertelt Thierry. “En ik ga ervan uit dat 0 dat op deze plek zal zijn. We maken al plannen voor een nieuwbouw.” Om heel snel te kunnen heropenen dokterde Thierry Salembier een tijdelijke oplossing uit. “Slachten doen we in Lennik en ik kan de koelzalen van een collega gebruiken. Voor de winkelruimte en de kantoren lieten we maandag speciale containers aanrukken. Niet optimaal, maar we kunnen werken.”

Zaterdag, enkele uren na de brand, stonden vele collega’s al klaar om te helpen. Salembier: “Als hier iemand in de miserie zit, komt het echte kameraadschap naar boven. Ik heb helpende handen moeten weigeren. Die solidariteit was onverwacht, maar betekent een enorme steun.”

PEDM

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio