Stoepverkoop mag niet op de stoep

Buurtwerking Wobeg (Wouwerstraat-Begijnendreef) plande op 5 april de tweede editie van de stoepverkoop. Groot was hun verbazing dat de politie een negatief advies gaf op hun aanvraag.

knuyens

Bij deze variant van de bekende garageverkoop zetten bewoners standjes met allerlei spullen op het voetpad. De eerste editie van vorig jaar was geen overdonderend succes, maar dit jaar nam de belangstelling onder de buurtbewoners toe.

Maar nu kregen de bewoners te horen dat de stoepverkoop niet mag doorgaan. “Ik had dat vorig jaar nog via de toenmalige burgemeester Marcel Hendrickx geregeld”, zegt Francis Deckx uit de Wouwerstraat. “Toen was er geen vuiltje aan de lucht en was ook de politie akkoord. Nu kan het vreemd genoeg plots niet meer.”

vrije doorgang

De officiële verklaring luidt dat zo’n stoepverkoop de vrije doorgang op het voetpad belemmert. In het verleden had de politie ook al een andere stoepverkoop negatief geadviseerd, zodat ze nu voor Wobeg geen uitzondering kan maken.

De buurt verdedigt zich dat met het feit dat de verkoopsstandjes maar twee straattegels breed zijn. De stoep telt vijf tegelrijen. “Maar ook dat kan niet. Zo’n verkoop mag volgens de politie en het schepencollege alleen in de garages of in de voortuinen. Maar van de vijftig huizen in de Wouwerstraat hebben er misschien vier een garage. Voortuinen zijn er al helemaal niet”, zegt Walter Dierckx.

Hans OTTEN

MEER OVER Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio