Dode parking volgend jaar gezellig hart

Dode parking volgend jaar gezellig hart

Dode parking volgend jaar gezellig hart

Ekeren - Het Kristus-Koningplein gaat op de schop. Een jury van deskundigen heeft het ontwerpbureau LAND aangeduid om het hart van Ekeren te hertekenen. De heraanleg zal 1,2 miljoen euro kosten.

Districtsvoorzitter Ronny Kruyniers toonde maandag de maquette van het winnende ontwerp fier aan de pers.

Met enig voorbehoud, want dit is nog maar een voor-voorontwerp, dat nog danig kan bijgestuurd worden na de inspraakrondes voor de inwoners. Bovendien wil iedereen wachten op de definitieve bestemming van de oostzijde van het plein. Het heeft geen zin het plein aan te leggen om dan enkele maanden later weer alles te zien kapotrijden door graafmachines.

Grote lijnen

Maar de grote lijnen van het project zijn nu al duidelijk. Het verhoogde plein krijgt aan de noord- en zuidzijde grote bomen. Er komen naast een grote open ruimte in graniet, veel zitbanken. Omdat er een parkeerplaatsenoverschot is in Ekeren, komen er op het plein zelf slechts vijftien.

Het zal niet meer mogelijk zijn om rond het plein te rijden. De Alfons Jeurissenstraat wordt eenrichtingsverkeer voor auto’s, dubbele richting voor fietsers. En er komt een fietsenstalling. Ekeren hoopt de bouwaanvraag eind dit jaar de deur uit te hebben.

Inspraakronde

De eigenlijke aanleg zal in 2010 een vijftal maanden in beslag nemen.

De stadskrant Den Antwerpenaar heeft op 1 april een dossier over het nieuwe plein. Daarna start de inspraakronde voor de inwoners van Ekeren.

Boris ROUSSEEUW

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio