Paul Gascoigne overleefde drie harstilstanden en zelfmoordpoging

Paul Gascoigne overleefde drie harstilstanden en zelfmoordpoging

Paul Gascoigne overleefde drie harstilstanden en zelfmoordpoging

Print
Het mag bijna een wonder heten dat de voormalige Britse voetballegende Paul Gascoigne nog onder ons is. In een openhartig interview met de Britse zender Sky News biechtte Gascoigne op dat hij als gevolg van zijn depressie en alcoholverslaving enkele hartaanvallen en een zelfmoordpoging achter de rug heeft.

Gascoigne (41) gold jarenlang als één van de meest getalenteerde Engelse voetballers en speelde onder meer voor Tottenham, Newcastle, Glasgow Rangers, Lazio Roma en de Engelse nationale ploeg.

Steun van God

'Gazza' was echter vooral berucht om zijn manische uitspattingen en zijn dronken en gewelddadige bezoekjes aan discotheken en nachtclubs. Na zijn carrière ging het helemaal van kwaad naar erger met het zorgenkind.

Hij belandde in een ontwenningskliniek om van zijn vele verslavingen af te raken. Gascoigne raakte zo diep in de put en kreeg onder meer drie hartstilstanden te verwerken. Uiteindelijk deed hij uit wanhoop een zelfmoordpoging, maar die mislukte doordat zes agenten de poging op het nippertje verijdelden.

De steun van collegavoetballer en -dronkenlap Tony Adams en God houdt hem naar eigen zeggen recht.

Meer sportnieuws