Voetballer die scheidsrechter aanviel heeft spijt

Voetballer die scheidsrechter aanviel heeft spijt

Voetballer die scheidsrechter aanviel heeft spijt

Print
Arendonk - De 21-jarige voetballer Robin Coertjens van derdeprovincialer FC Vrij Arendonk sloeg zaterdagavond scheidsrechter Jos Lenaerts uit Tessenderlo het ziekenhuis in toen die hem een tweede gele kaart wilde geven. Twee dagen later heeft de speler veel spijt van zijn daden.

De wedstrijd Vrij Arendonk-Oevel in derde provinciale werd stilgelegd na het ernstig geval van agressie. Robin Coertjens: “Ik kreeg een eerste gele kaart terwijl ik zelf zwaar getackled werd. Mijn ploeggenoten hebben me verteld dat de scheidsrechter "gij zijt seffes de mijne" gezegd heeft. Ik heb dat niet gehoord en weet ook niet wat hij ermee bedoelde. Het voorval spookte wel door mijn hoofd. Ik vond het onredelijk. Toen ik enkele minuten later te laat op de bal was en een tegenspeler raakte, wist ik dat ik een tweede gele kaart ging krijgen. Op dat moment sloegen mijn stoppen door en ben ik de scheidsrechter te lijf gegaan.”

Niet vergoelijken

Coertjens wil zijn blinde woede niet vergoelijken. Hij riskeert voor de voetbalbond wel een schorsing van drie jaar. “Ik heb er heel veel spijt van en zou graag mijn excuses aanbieden aan het slachtoffer. Ik hoop dat ik niet te zwaar gestraft word. Voetbal is mijn leven.”

Robin Coertjens had inderdaad alles om een professionele voetballer te worden. Jeugdscouts van Anderlecht, Lierse en de Nederlandse Eredivisieclub Willem II stonden in de rij om hem als preminiem in te lijven. Uiteindelijk zou hij van zijn zevende tot zijn vijftiende bij Willem II spelen. Daarna kreeg hij last van blessures en raakte hij op het verkeerde pad. Dat was ook de reden waarom hij onlangs bij eersteprovincialer Verbroedering Arendonk mocht opkrassen.

Tweede kans

“We wisten dat Robin een zwaar verleden had”, zegt clubsecretaris Marcel Blockx van zijn oude club FC Vrij Arendonk. “Maar zijn vader heeft gesmeekt of hij bij zijn eerste club een tweede kans kon krijgen. Bij problemen tijdens trainingen of wedstrijden zou hij echter onmiddellijk uit de club vliegen.”

Dat is inmiddels gebeurd. "De vader, die moeite heeft gedaan om voor zijn zoon die tweede kans af te dwingen,heeft alles zien gebeuren. Hij hing als een gebroken man over de reling”, aldus Blockx.

RD

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio