D-Day voor Jacky Mathijssen

D-Day voor Jacky Mathijssen

D-Day voor Jacky Mathijssen

Print
Vandaag houdt Club Brugge een raad van bestuur. Het belangrijkste agendapunt: de positie van Jacky Mathijssen. Nadien weet de trainer of hij vrijdag nog op de bank zit, al doet voorzitter Michel D’Hooghe een ontslag af als ”onzin”.

Club Brugge kaartte gisteren na over de 1-4 pandoering tegen AA Gent, maar een beslissing over het aanblijven van zijn coach Mathijssen is voor vandaag als de raad van bestuur zijn tweewekelijkse vergadering houdt.

Harde landing

”We moeten daar niet stom over doen: naast de commerciële en administratieve zaken zal de sportieve situatie zeker besproken worden”, zegt general manager Filips Dhondt. ”Ik ga niet ontkennen dat we na de 7 op 9 een harde landing hebben gemaakt.”

Ook de positie van Mathijssen komt ter sprake maar iedereen bij Club benadrukt opvallend hard dat er geen te zware gevolgen gekoppeld moeten worden aan het beraad. Aan Sporza deed voorzitter Michel D’Hooghe het gerucht dat Mathijssen na de bestuursraad ontslagen zal zijn af als “onzin”.

Verwarring troef

Ook Filips Dhondt en sportmanager Luc Devroe willen niet gezegd hebben dat de laatste uren van Mathijssen geteld zijn. ”We moeten de zaken met de nodige objectiviteit benaderen”, zegt Dhondt. ”Ondanks alles staan we nog altijd derde.”

Toch blijft het verwarring troef, temeer doordat Club de onduidelijkheid zelf in stand houdt. Niemand zegt expliciet dat Mathijssen sowieso aanblijft. ”Ik ben Club Brugge niet”, zegt Devroe. ”Ik kan geen krachtig signaal geven”, klinkt het dan weer bij Dhondt.

SBE

Meer voetbalnieuws