Moet Rnic Anderlecht verlaten door domme rode kaart?

Moet Rnic Anderlecht verlaten door domme rode kaart?

Moet Rnic Anderlecht verlaten door domme rode kaart?

Print
De Servische rechtsachter Nemanja Rnic lijkt de grote schuldige van de nederlaag van Anderlecht vrijdag tegen KV Mechelen. Hij pakte al in de eerste helft een rode kaart na een drieste en onnodige tackle waardoor de Brusselaars bijna de hele partij in de minderheid waren.

Vooral trainer Ariël Jacobs vlamde van woede na afloop van de partij. "Dit was niet de eerste keer", klonk het. "Zaterdag en maandagochtend hebben we de zaak besproken. Nemanja voelt zich schuldig. Hij heeft iedereeen gezegd dat hij weet dat hij hen in de steek heeft gelaten."

Buitenspel

Manager Herman Van Holsbeeck spreekt alvast duidelijke taal. De Serviër lijkt zijn koffers wel te moeten pakken. "Nemanja heeft een contract tot 2011, maar op het einde van het seizoen bekijken we wat we kunnen doen. We zoeken een oplossing. Rnic heeft zichzelf buitenspel gezet."

De Serviër zelf is nog steeds aangedaan. "Ik heb slecht geslapen vrijdagnacht. Er is voor de rest niet veel gepraat over deze zaak. Of dit slecht is voor mijn toekomst bij Anderlecht? Dat weet ik niet. We zullen wel zien", zegt hij.

BATE

Rnic kwam sowieso al niet vaak aan spelen toe bij Anderlecht. Hij bokst er op tegen de concurrentie van vaste waarde Marcin Wasilewski. In de Champions League-partij tegen BATE Borisov liet Rnic zich ook al opvallen met een domme rode kaart.

Meer voetbalnieuws