Anthuenis moet wachten op contractverlenging

Anthuenis moet wachten op contractverlenging

Anthuenis moet wachten op contractverlenging

Print
Het bestuur van Germinal Beerschot en Anthuenis hadden gisteren een “constructief gesprek”. Wellicht pas volgende week volgt uitsluitsel over een contractverlenging voor de Waaslander.

“Het was een goed gesprek”, aldus technisch adviseur Gunther Hofmans gisteravond. Hij voert samen met onder meer voorzitter Herman Kesters de onderhandelingen. “Iedereen heeft zijn mening kunnen zeggen. En Aimé heeft ook zijn financiële wensen kenbaar gemaakt. Maar een beslissing is er nog niet. We willen nu eerst een en ander binnen het bestuur bespreken. Daarna zal een nieuwe afspraak volgen.” Een regeling waar Anthuenis zich voorlopig in kan vinden.

Verwachtingen

“Ik had niet verwacht dat de knoop meteen zou doorgehakt worden”, aldus de coach. Ook hij spreekt van “een goed gesprek”. “Wat zijn mijn verwachtingen? Wat zijn hun verwachtingen? Dat is allemaal aan de orde geweest. Kennelijk wil men dat nu bespreken met Jos Verhaegen en René Snelders. Dat begrijp ik. Al hoop ik liefst over twee dagen al meer te weten.”

Maar die timing lijkt niet realistisch. Door de oefenpartij woensdag tegen Luxemburg vindt pas volgende week woensdag opnieuw een directiecomité plaats. Hofmans wil die afwachten: “Geef ons nu eerst rustig de tijd. We hebben altijd gezegd dat er voor eind maart een beslissing zou zijn. Daar blijf ik bij.”

Vaart

Al maakt Anthuenis er geen geheim van dat hij liefst vaart in de onderhandelingen wil houden. “Ik heb nog geduld. Maar ik wil ook niet dat men de zaken blijft uitstellen. Ge kent mijn redenering: ik zal volgende week geen andere trainer zijn dan de trainer die ik vandaag of woensdag ben.” Blijft de vraag of Anthuenis en het clubbestuur sinds gisteren dichter bij mekaar staan. Hofmans, met een grijns: “Hebben we dan ooit ver van mekaar gestaan?”

Wim VOS

Meer voetbalnieuws