Het weer voor dinsdag 17 maart

Vanochtend is het fris met minima tussen +1 en +2°C en op heel wat plaatsen vriest het aan de grond. In de loop van de dag stijgt het kwik toch tot een zachte 13°C. Voormiddag zijn er eerst nog een aantal opklaringen maar geleidelijk krijgt de zon het steeds moeilijker om zich nog te tonen.

Namiddag is het dus meestal bewolkt maar het blijft wel droog en er waait een zwakke wind uit noord tot later noordoostelijke richting.

Op woensdagochtend kan het hier en daar in Limburg al een graadje vriezen, zeker in de Kempen. Ook de maxima vallen met 10 tot 11°C enkele graden lager uit. Het blijft wel overal droog met een afwisseling van wolken en brede zonnige perioden. Er waait een zwakke noordoostenwind.

Donderdag vriest het tijdens de ochtenduren lichtjes in heel de provincie. Minima gemiddeld rond -1°C maar in de Kempen kan het nog een graadje kouder worden. De maxima bereiken uiteindelijk opnieuw 10 tot 11°C. Het blijft overal droog met een afwisseling van zon en wolkenvelden.

Vrijdag wordt het nog wat frisse met minima tussen -3°C in de Kempen en -2°C in de rest van de provincie. 's Middags halen we niet veel meer dan 8°C. Het blijft wel overal droog met veel ruimte voor de zon. De zwakke tot matige noordoostenwind zal het wel schraal doen aanvoelen.

Ook tijdens het weekend blijft het droog met koude nachten en overdag temperaturen net beneden 10°C. We krijgen wel regelmatig de zon te zien.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN