Rosemarie Fritzl (69): "Mijn leven is geruïneerd"

Rosemarie Fritzl (69): Mijn leven is geruïneerd

Rosemarie Fritzl (69): "Mijn leven is geruïneerd"

Print
Speurders hebben Rosemarie (69), de vrouw van Fritzl, urenlang op de rooster gelegd maar vonden geen aanwijzingen dat ze op de hoogte was van de folterpraktijken in de kelder. Volgens de politie is ze wel erg naïef.

Rosemarie Fritzl heeft de echtscheiding aangevraagd. Medelijden met haar dochter en kleinkinderen heeft ze tot nu toe weinig of niet getoond. Enkel met zichzelf.

“Mijn leven is totaal geruïneerd”, zei ze deze week tegen een aantal Oostenrijkse journalisten die al een tijdje jacht op haar maakten. In ruil voor een paar quotes, beloofden ze haar verder met rust te laten.

Rosemarie en haar man bezaten ooit zeven huizen. Nu huurt ze een appartementje in het Oostenrijkse Linz.

“Ik heb geen geld meer en mijn leven is verwoest. Gelukkig heb ik mijn trots nog. En mijn familie. Iedereen heeft wel een mening over me, maar ik wil er niets over zeggen. Ik wil vooral met rust gelaten worden”, zegt Rosemarie.

Getuigen

Er waren getuigen die Rosemarie regelmatig babyspullen zagen kopen, samen met haar man.

Masturberen

En ze wist ook dat Fritzl zijn dochter Elisabeth al vanaf haar elfde seksueel misbruikte. Dat hij haar pornoboekjes liet lezen en masturbeerde in haar bijzijn. Fritzl werd daar nooit voor veroordeeld. Wel voor de aanranding van een jonge verpleegster in 1967.

"Hij gebruikte zijn vuisten"

“Ik zweer u, de dag dat de politie mijn man oppakte en de gruwelijke waarheid aan het licht kwam, is mijn wereld ingestort. Hij had me sowieso al een ellendig huwelijk bezorgd. Hij was brutaal en durfde zijn vuisten te gebruiken, als iets niet naar zijn zin verliep. “

"We spreken niet"

Rosemarie volgt het proces enkel in de media.

“Het is een zeer moeilijk contact. We spreken niet over wat er in de kelder is gebeurd. Het enige wat ik daarover weet, heb ik uit de media.”

.

Nu in het nieuws